Een verhuisbedrijf kiezen: drie tips

Je hebt je droomhuis gevonden. Het maakt niet uit of je een groot koophuis hebt gekocht op het platteland in Groningen, of dat je een piepklein appartementje gaat huren in het hartje van Amsterdam… bij verhuizen komt altijd veel kijken. Eerst moet je de beslissing maken of je zelf gaat verhuizen, of dat je hiervoor een verhuisbedrijf wilt inschakelen. Kies je voor dat laatste, dan kan je dat veel zorgen schelen, mits je het juiste verhuisbedrijf kiest natuurlijk! Daarom in deze blog drie tips voor het kiezen van een verhuisbedrijf.

Tip 1: Vraag meerdere offertes aan

Het eerste punt waarop je moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf spreekt wellicht voor zich: de prijs. De prijsverschillen tussen verhuisbedrijven zijn enorm. Vraag daarom altijd bij meerdere verhuisbedrijven een offerte op. Wil je op een eenvoudige manier verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken en in één klap meerdere offertes aanvragen? Dan kun je het beste een verhuisbedrijf vinden via Sirelo.

Vervolgens is het zaak om deze offertes goed met elkaar te gaan vergelijken. De meeste verhuisbedrijven werken met een prijs per uur. Daarbij kunnen echter nog extra kosten komen, zoals transportkosten, voorrijkosten en parkeerkosten. Kijk dus goed waar je precies voor betaalt en waarvoor niet.

Let ook goed op of het om een vaste prijs of all-in prijs gaat, of dat het verhuisbedrijf werkt met nacalculatie. Bij nacalculatie kan je, wanneer de inboedel verkeerd is ingeschat en de verhuizers meer tijd nodig hebben dan gedacht, achteraf voor vervelende verrassingen komen te staan.

Tip 2. Lees de voorwaarden goed door

Naast de offerte heb je ook altijd te maken met zogenaamde voorwaarden. Lees deze voorwaarden goed door. Let daar bij op het verzekerde bedrag bij schade. Let ook goed op of álle spullen zijn verzekerd en of je bij schade de nieuwwaarde of de dagwaarde terugkrijgt. Kijk ook of er sprake is van eigen risico en hoe hoog dit eigen risico is.

Tip 3. Lees beoordelingen van klanten

Zeker weten dat je met een goede, betrouwbare partij te maken hebt? Kijk dan zeker of het bedrijf al beoordelingen van klanten heeft. Veel verhuisbedrijven zetten recensies van klanten op hun website. Let op: hierbij kan het bedrijf natuurlijk zelf de beste beoordelingen kiezen om uit te lichten. Het is daarom beter om te kijken naar externe websites waar verhuisbedrijven op beoordeeld worden. Een voorbeeld van zo'n website is Sirelo. Dit platform helpt je bij het maken van een keuze in een verhuisbedrijf. Je vindt hier recensies van meer dan 500 verhuisbedrijven in Nederland!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...