Een stille verkoop van je huis: wat houdt dat in?

Bent je op zoek naar een stille verkoop van jouw huis? Misschien zit je midden in een scheiding of verhuist je voor je werk en wil je geen gedoe met heel veel potentiële kopers. Wat de reden ook is, je huis verkopen zonder het op de markt te brengen voor het grote publiek kan een optie voor jou zijn.

Wat is een stille verkoop?

Een stille verkoop is wanneer een eigendom wordt verkocht zonder dat het op de markt wordt gebracht voor het grote publiek. De huiseigenaar werkt samen met een makelaar om potentiële kopers te vinden die buiten het traditionele proces om het huis willen kopen.

Hoe werkt een stille verkoop?

Als je je huis wilt verkopen zonder het te koop te zetten online en een groot bord “Te koop” in de tuin, is de eerste stap contact op te nemen met een makelaar naar keuze. De makelaar zal dan met je samenwerken om potentiële kopers te vinden die in je woning geïnteresseerd kunnen zijn. Jij bepaalt zelf aan wie je huis wordt getoond. Zodra een potentiële koper gevonden is, zal de makelaar je helpen te onderhandelen over een verkoopprijs voor je huis.

Waarom kiezen voor een stille verkoop?

Er zijn veel redenen waarom iemand een stille verkoop zou willen verkiezen boven een traditionele verkoop. Sommige mensen willen misschien niet dat er vreemden in hun huis komen, hebben geen zin in de rompslomp van bezichtigingen en open huizen of om privacy- of veiligheidsredenen. Je spreekt een kleinere doelgroep aan, maar je hebt wel keuze in wie je wilt aanspreken.

Wat zijn de voordelen?

Het stil verkopen van je huis brengt voordelen met zich mee, een aantal voordelen hiervan zijn:

Privacy

Er zullen minder mensen je huis komen bezichtigen. Je hoeft je geen zorgen te maken over vreemden die je huis in en uit komen of die naar je persoonlijke bezittingen komen kijken zoals bijvoorbeeld bij een open huis.

Serieuze kandidaten

Er komen alleen serieuze kandidaten in aanmerking als potentiële kopers, waardoor de kans ook hoger ligt dat je het huis daadwerkelijk verkoopt.

Informatie

Welke informatie en aan wie je deze deelt heb je helemaal zelf in de hand. Wordt er wel of geen prijs genoemd? Welke foto’s of andere documenten je deelt? Waar de gegevens worden gedeeld? Jij hebt dat zelf in de hand.

Wat zijn de nadelen?

Een stille verkoop van je huis heeft ook een aantal nadelen of beter gezegd een aantal beperkingen.

Prijs

Het is moeilijker om te bepalen of je je huis wel tegen een goede prijs hebt verkocht, oftewel of dit hoogste bod zou zijn geweest.

Langere periode tot verkoop

Aangezien je een kleiner publiek aanspreekt, kan het langer duren voordat je je huis verkoopt, omdat je niet alle beschikbare kanalen gebruikt om jouw huis te promoten.

Is stille verkoop een optie voor jou?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen over wat een stille verkoop is en wat het inhoudt. Of stille verkoop iets voor jou is, hangt helemaal af van jouw wensen en persoonlijke omstandigheden. Ik wens je in ieder geval succes met de verkoop van je huis!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Je eigen bedrijf openen, hoe kan je dat het beste aanpakken?

Als je op het punt staat om een bedrijf te openen en ook een fysieke locatie hebt, is het belangrijk om de opening van...

Investeren is het nieuwe normaal

Veel mensen zijn zich vandaag de dag aan het verdiepen in het investeren van hun geld. Dit doen ze bijvoorbeeld voor een spaardoel in...

Hoe kun je facturen automatisch laten matchen met bestellingen?

Hoe kun je facturen automatisch laten matchen met bestellingen? Elk bedrijf moet een goed systeem van financieel beheer hebben om te slagen. Het is belangrijk...