Een piano gekocht? Hoe breng je het thuis?

De piano is een ongelofelijk mooi instrument. Jammer genoeg zijn de meeste piano’s ook nog eens ontzettend zwaar. In je eentje zo’n ding optillen, dat gaat hem zeker niet worden, tenzij het natuurlijk een keyboard is. Gelukkig bestaan er zat bedrijven die je een handje kunnen helpen. Zelfs al moet de piano een stukje naar boven. Een hiervan is het verhuisbedrijf haarlem genaamd oomen verhuizers. Zij helpen je graag om die prachtige piano veilig thuis te brengen. 

 

Een aantal tips

Zoals hierboven eigenlijk al vermeld is is het zeker een verstandige keuze om verhuizer erbij te roepen voor het piano verhuizen. Zo weet je zeker dat je met weinig gedoe je piano veilig thuis krijgt. Toch zijn er nog een paar belangrijke puntjes die ook zeker niet over het hoofd moeten worden gezien. Een goede tip bij het verhuizen van een piano is om als eerste de piano zo goed mogelijk in te pakken. Dit klinkt misschien als iets vanzelfsprekends, toch is het zeker de moeite waard om te noemen. De verhuizers zullen hun uiterste best doen om de piano zo goed mogelijk te vervoeren, je weet nooit wat er kan gebeuren. Veel bubbeltjesplastic is dus zeker een must, of een transporthoes. Zo voorkom je krassen of beschadigingen aan de lak van de piano. Maak van te voren duidelijke afspraken met het verhuisbedrijf zodat niet alleen jij weet waar je aan toe bent maar ook zij. Zo kun je ook ondersteuning bieden op de punten die goed uitkomen, misschien kun je wel helpen bij het gebruiken van moderne hulpmiddelen om de piano te verplaatsen. Alles om het hele gebeure soepeltjes te laten voorkomen. 

 

Mocht het voorkomen dat de piano langs wat smalle stukken moet manoeuvreren, kantel de piano dan ook met wat extra aandacht. Pas op dat de stukken die open kunnen klappen niet onverwachts omslaan en iets kunnen beschadigen. Het allerbelangrijkste is misschien wel hoe je de piano vast zet voor het vervoer. Check altijd, of laat dit doen, of de piano daadwerkelijk goed en stevig staat in het vervoermiddel. 

 

Moet de piano naar een hogere verdieping?

Een piano kan dus nogal behoorlijk zwaar zijn. Een piano een verdieping omhoog krijgen heeft dus heel wat hulp nodig maar ook nog eens een aantal regels. Communiceer dit dus duidelijk van te voren naar de vervoerders. Van de arbowet mag een piano namelijk niet een trap op getild worden. Deze moet dus met speciaal materiaal omhoog gebracht worden. Dit kan nog wel eens extra kosten met zich mee brengen. 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Nieuwe zorgkleding nodig? Bestel het gewoon online

Het kan voorkomen dat je zorgkleding vies wordt en dat het niet meer door het wassen van de kleding schoon wordt. Het is in...

Waarom is het leasen van een auto de beste keuze?

Wanneer je een auto wilt hebben, is dit vaak prijzig. Daarom is een auto kopen voor veel mensen geen mogelijkheid meer. Mocht je toch...

Stijl je outfit af met leuke sneakers!

Als vrouw wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van je outfit. Het dragen van een goed samengestelde outfit zorgt voor meer zekerheid in het...