Een medische weegschaal

Een medische weegschaal wordt, zoals het woord al zegt, vooral gebruikt in de medische wereld. Met een medische weegschaal kan je naast je gewicht namelijk nog veel meer dingen meten en monitoren, wat belangrijk is voor patiënten die dit nodig hebben. Je kunt je gehele lichaamssamenstelling beoordelen. Wat kun je o.a. bekijken met zo’n weegschaal? Je kunt je lichaamsgewicht bekijken in vetgehalte, lichaamswater, mineralen en eiwitten. Dit gebeurt zo nauwkeurig mogelijk, omdat ze alle vier los van elkaar gemeten worden. Een medische weegschaal is vooral belangrijk om de gezondheid van een patiënt te monitoren. Verder heeft een medische weegschaal nog meer toegevoegde waarde, dat wordt hieronder verder uitgelegd.

De voordelen van een medische weegschaal

Het gebruik van een medische weegschaal heeft de volgende voordelen:

  • Het verbetert de klinische besluitvorming.
  • De opnames en de heropnames nemen af.
  • Het verbetert de patiëntuitkomsten en de prognose.
  • De behandelingsduur kan verkort worden.
  • Het verbetert de individuele patiëntenzorg.

Dit zijn slechts een aantal van de voordelen die gelden als je gebruik maakt van een medische weegschaal. Het kan natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar een lichaamsanalyse weegschaal. 

Een lichaamsanalyse weegschaal

Met een lichaamsanalyse weegschaal kun je per lichaamsdeel je vet- en spiermassa meten. Daarnaast wordt ook je spierkwaliteit gemeten. Als je de meest nauwkeurige metingen hierover wil weten, is een lichaamsanalyse weegschaal wat voor jou. Je kunt ervan uitgaan dat de metingen betrouwbaar zijn, want ze zijn nauwkeurig en gebaseerd op de bio-elektrische impedantie technologie (BIA). Maar wat zijn deze metingen precies?

Segmentale meting

De metingen die met zo’n lichaamsanalyse weegschaal worden gemeten, heten ook wel segmentale metingen. Dat zijn analyses waarin je alles kunt lezen over de lichaamssamenstelling per lichaamsdeel. Hierdoor kun jij je dus precies richten op het doel waar je mee bezig bent. Ben je bijvoorbeeld aan het afvallen? Dan kan je met zo’n weegschaal steeds zien hoeveel vetmassa je hebt. Wil je juist aankomen in spiermassa? Dan vertelt de weegschaal je hoeveel vetmassa je hebt. Professionals maken ook gebruik van een lichaamsanalyse weegschaal, zoals sportscholen en diëtisten. Maar ook jij kunt gebruik maken van zo’n weegschaal! Heb je daar interesse in? Dan kan je deze vaak gemakkelijk online bestellen, dan heb je keuze uit verschillende soorten weegschalen. Neem contact op met de desbetreffende webshop als je niet zeker weet welke weegschaal geschikt is voor jouw situatie!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

De voordelen van hot tubs

Wanneer je wat ruimte over hebt in de tuin, kun je deze natuurlijk op ontzettend veel verschillende manieren vullen. Zo kun je natuurlijk kiezen...

Je woning verbouwen? Zo doe je dat!

Ben je van plan om je eigen huis te gaan verbouwen? Dan is het belangrijk om te kijken welke stappen je moet nemen. Er...

Amsterdam: Een dag vol plezier in de stad van de grachten

Als je op zoek bent naar een gezellig dagje uit in een van Europa's meest bruisende en historische steden, dan is een uitstapje naar...