Dit wil je weten: zo scoor je goedkope zakelijke energie

Ondernemers opgelet: beschik je over een contract voor je zakelijke energie waar je iedere maand een flink bedrag voor betaalt? En is dat energiecontract bijna klaar? Dan is het tijd om te profiteren van voordelige energie voor je bedrijf. Veel ondernemers hebben geen idee hoe ze geld kunnen besparen op hun zakelijke energiecontract. En dat terwijl dat eigenlijk helemaal niet heel moeilijk is; je moet gewoon even goed weten welke stappen je moet zetten. In dit artikel hebben we enkele eenvoudig toe te passen tips voor je verzameld waarmee je nooit meer te veel betaalt voor zakelijke stroom. Kortom: onmisbare informatie voor iedere ondernemer met een bedrijfspand, magazijn of kantoor.

Mag je overstappen? Meteen doen!

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je nooit moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Veel ondernemers doen dat wel omdat ze vergeten over te stappen of omdat ze eigenlijk wel tevreden zijn met het energiebedrijf waar ze een contract hebben afgenomen. Wanneer je de beste prijs voor je zakelijke energie wilt betalen, is het goed om te weten dat dit nooit de meest voordelige optie is. Wat je wel moet doen? Simpel: overstappen op een zakelijk energiecontract bij een andere zakelijke energieleverancier. Zakelijke energiebedrijven strooien namelijk altijd met kortingen en andere deals om nieuwe klanten te trekken. De kans is dus enorm groot dat je ergens anders minder moet betalen dan bij je huidige energieleverancier. Is de einddatum van je contract dus in zicht? Zet het contract dan stop en kijk verder naar een nieuw energiecontract voor je bedrijf.

Zakelijke energie vergelijken voor beste deal

Nu vraag je je misschien af hoe je zo snel aan een nieuw zakelijk energiecontract komt. Heel simpel: door te beginnen met mkb energie vergelijken of grootzakelijk energie vergelijken. Alleen op die manier weet je namelijk wat het totale aanbod is van deals op het gebied van zakelijke energie. Daaruit kies jij vervolgens de beste match bij jouw jaarlijkse energieverbruik en je hebt een nieuw contract te pakken. Natuurlijk hoef je dit niet handmatig te doen. Online vind je een speciale tool waarmee je binnen no time een passend energiecontract kunt vinden, namelijk een zakelijke energievergelijker. Het enige dat je moet weten om zo’n vergelijker te kunnen gebruiken is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. Wil je bijvoorbeeld een groen energiecontract of heb je interesse in een contract met een flexibel energietarief? Die gegevens kun je allemaal invullen in de zakelijke energievergelijker. Vervolgens duurt het nog geen paar minuten voordat er meerdere contracten voor je staan – daaruit kies jij de beste match.

Let altijd op einddatum en opzegtermijn

Tot slot is er een tweetal data dat je in de gaten moet houden. Wanneer je zeker wilt weten dat je de beste prijs voor je zakelijke energie betaalt, moet je goed letten op de einddatum en je opzegtermijn. De einddatum is belangrijk omdat je voor die datum een overstap moet hebben gemaakt op een ander zakelijk energiecontract. Doe je dat niet dan mag je energieleverancier het contract stilzwijgend verlengen. Dat is écht zonde van je geld, omdat je op die manier nooit van aantrekkelijke actietarieven kunt profiteren. Daarnaast moet je goed kijken naar de opzegtermijn; dat is de termijn vanaf wanneer je een overstap mag maken. Per energieleverancier verschilt het vanaf wanneer de opzegtermijn in gaat. De één rekent 30 dagen, terwijl een ander energiebedrijf een opzegtermijn van drie maanden heeft. Stap je eerder over dan de opzegtermijn? Houd dan rekening met het feit dat je een opzegboete kunt ontvangen. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de zakelijke energie die je had afgesproken af te nemen.

 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Het transporten van pakketten naar en terug van Spanje

Het zal voor de meeste mensen geen dagelijkse kost zijn, maar er zijn een hoop mensen die producten van Spanje of naar Spanje moeten...

4 Tips om te proberen bij last van acne

Last hebben van acne kan erg vervelend zijn. Het komt vaak naar voren tijdens de pubertijd en het is maar wat lastig om hier...

Huur een container voor jouw afval

Klussen is iets wat veel mensen graag doen. Er zijn namelijk altijd wel bepaalde dingen in het huis of in de tuin die anders...