De verschillende soorten wandafwerking en het effect ervan

Wil je dat saaie wandje in de woon- of slaapkamer een opknapbeurt geven? Dan heb je natuurlijk verschillende opties voor wandafwerking. Elk van deze opties heeft zijn eigen uitstraling, prijskaartje en moeilijkheidsgraad. Vind je het moeilijk om te kiezen? Dan help ik je graag met verschillende soorten en de voor- en nadelen van verschillende soorten wandafwerkingen.

De muur afwerken met behang

Een muurtje behangen is echt moeilijker dan het lijkt. Vandaar dat veel mensen deze optie het liefst vermijden. Zonde natuurlijk, want behang kan heel veel doen voor de sfeer in de ruimte. Behang is er werkelijk in ontelbaar veel kleuren, stijlen en dessins, waardoor je er qua stijl echt alle kanten mee op kunt. Bovendien is het er zowel heel voordelig als super de luxe, met bijbehorend prijskaartje.

Een nadeel aan behang? De muren moeten er absoluut glad voor zijn. Is dat niet het geval? Zoek dan een stukadoor bij jou in de buurt, wat gemakkelijk lukt via internet. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Dan is een stukadoor Amsterdam een goede optie en op het internet vind je direct veel verschillende opties in de buurt.

De muren verven

Ben jij al tevreden met een mooi kleurtje op de muur en hoef je niet per se een printje? Dan kun je de muur natuurlijk ook gewoon verven. Ook daarmee kun je alle kanten op, want je kunt in bouwmarkten werkelijk elke mogelijke tint gewoon laten mengen. Een muurtje verven is bovendien een relatief makkelijke klus, die je zelfs kunt uitvoeren als je twee linkerhanden hebt. Het enige wat je ervoor nodig hebt is de verf, een muurverfroller, wat kwasten om de randjes mee te doen en schilderstape. Ohja, en een bak van waaruit je de verf op de roller kunt rollen natuurlijk. Het is dan ook een relatief goedkoop klusje, handig voor wie slechts een klein budget heeft en toch graag een compleet andere sfeer neer wil zetten.

Spachtelputz of vliesbehang

Behangen doe je het beste op een gladde muur, schilderen kan ook op een muur met structuur. Ben je juist op zoek naar een mooie structuur? Dan kun je kiezen voor spachtelputz. Dit is een soort heel grof stucwerk met een flinke korrel erin.

Wil je juist een ietwat grof muurtje strak afwerken en beschadigingen zo verstoppen? Dan kun je kiezen voor vliesbehang. Dit kun je daarna verven, waardoor je alsnog de gewenste kleur hebt en precies die sfeer opwekt die je voor ogen had. Vliesbehang is wel wat prijziger dan normaal behang, en moeilijker aanbrengen. Laat dit dus door een professional doen!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs