De variatie in de wereld van dakkapellen

Dakkapellen, je ziet ze overal. Je kunt ze zo gek nog niet bedenken, ze zijn in alle vormen en maten te vinden. Klein, groot, breed, hoog, verzin het maar. Het beste is ook nog dat ze in de laatste jaren vrijwel geheel gestandaardiseerd zijn geworden, maar de keuze in maten en afwerking nog steeds gigantisch is. Je kan dus uit heel veel dakkapellen kiezen, zonder dat dit een rib uit je lijf kost. De reden dat je aan een dakkapel voor je woning zit te denken is vaak licht en ruimte. In tegenstelling tot een dakraam is een dakkapel ook nog een verruiming van de desbetreffende kamer. Door de hoogte die in het schuine dak wordt behaald, heb je zo nog 1 tot 2 vierkante meter erbij waar je onder kan staan. Een praktisch weetje: voor het GBO oftewel gebruiksoppervlakte worden de m2 vanaf 1,5m hoog meegeteld. Dus ook voor de verkoop of verhuur van je woning is het een financiële plus!

DE KEUZE IN MATERIAAL

“maar wat voor materiaal kies ik dan voor mijn dakkapel?”. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor materialen. De meest voorkomende zijn over het algemeen houten of kunststof dakkapellen. Vaak worden ze prefab afgeleverd. Dat betekent dat ze geprefabriceerd worden en (bijna) als geheel op locatie worden geplaatst. Zo blijven de kosten laag, zowel in productie als in transport en arbeid – efficiëntie ten top.

AFWERKING, KLEUR EN OMGEVING VAN DE DAKKAPEL

In afwerking in kleur en materiaal kijkt men doorgaans naar de architectuur en materiaalkeuze van het bestaande gebouw en de omgeving. Kijk maar eens om je heen als je door de stad of het dorp struint, veel dakkapellen zijn gelijken van elkaar binnen één gebouw of wijk. Zo blijft de eenheid in het straatbeeld bestaan.

Het valt dan ook direct op als hier geen rekening mee is gehouden. Er zijn dakkapellen met platte daken en boeidelen, met eigen schuine daken die over gaan in een andere hoek van het grote hellende dak. Er zijn die met zinken of aluminium afwerkingen of traditionele houten latten: alles is mogelijk.

Om een beeld te geven van de vele mogelijkheden, is het een aanrader een kijkje te nemen in deze uitgebreide fotogalerij. Hier worden gave voorbeelden getoond, die in de afgelopen 20 jaar uit precisie, maatwerk en vakmanschap gerealiseerd zijn, een grote kans dat je hier veel inspiratie op kan doen!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Een LED scherm buiten: een goede investering voor evenementen

Ben je van plan om een evenement buiten te organiseren, en ben je op zoek naar een mooie toevoeging? Een LED scherm buiten kan...

Hoe zorg je er voor dat je kamer prettig is om in te slapen?

Iedereen heeft natuurlijk een slaapkamer nodig. Dit is namelijk de plek waar je slaapt. Echter is het soms lastig om te weten of je...

Grote maten dameskleding shoppen voor de Kerst

Wil jij er komende Kerst ook weer eens schitterend bij lopen? Dan is het nu het moment om eens, online, te gaan shoppen bij...