De ultieme tuin

Je tuin is een belangrijk deel van je leven. Ook als je geen groene vingers hebt en niet perse geniet van tuinieren, een tuintje of balkon hebben waar je even rustig kan zitten en toch buiten kan zijn, zonder ergens naartoe te gaan (zeker in deze tijden) is ontzettend fijn. Maar, hoe zorg je nou dat je tuin ook echt een fijne plek is om te zitten? Hoe richt je een tuin goed in?

Je denkt misschien; een mooie tuinset, een paar gave stoelen en een heater en klaar. En ja, dat zijn de essentiele componenten van een goede tuin, maar net zoals met een huis gaat het hier ook om de details. Het is bijvoorbeeld leuk om een thema te kiezen voor je tuin, en hem volgens dat thema in te richten. Hieronder bespreken we een aantal mogelijk thema’s. Laten we eens kijken!

De romantische tuin

Deze klassieke vorm van tuindecoratie draait om strakke lijnen, symmetrie en een duidelijk middelpunt. Grote, recht gesnoeide hagen zijn veelvoorkomend in romantische tuinen. Ook grote bomen en bloemstruiken, vooral met zachte kleuren, zijn een echte aanrader (lavendel, en/of rozen!). Doordat de tuin meestal symmetrisch wordt opgebouwd, is er een duidelijk middelpunt. Als hier plek voor is, zet dan hier je terras neer. Zo wordt je tuin een oase van rust, met jouw en je terras als middelpunt, omgeven door mooie bloemen en struiken. Ook houden romantische tuinen erg van antieke accessoires. Denk aan stenen beelden, mooie vazen en eventueel een fonteintje.

De moderne tuin

Een overgang van de romantische tuin, maar minstens net zo veel potentie voor schoonheid en ontspanning. Moderne tuinen zijn overzichtelijk, minimalistisch en gebruiken vaak abstracte kunstwerken in hun design. Denk bij de moderne tuin aan grote, donkere tegels, met de planten en struiken in overzichtelijk verdeelde zones en bakken. Waterornamenten doen het ook goed in een moderne tuin. Er is vaak weinig onderhoud nodig bij een moderne tuin, en een terras kan overdekt worden met een zonnescherm, bijvoorbeeld. Alles in een moderne tuin is duurzaam, onderhoudsvrij en van goede kwaliteit.

De mediterrane tuin

En dan nu de tuinstijl waar mijn moeder bij zweert. Deze tuinstijl brengt plezier terug in je tuin. Het draait in deze stijl van tuin decoreren allemaal om dynamiek, vrolijke kleuren en ronde vormen. Meerdere terrassen (een in de zon en een in de schaduw) zijn veelvoorkomend, en ook zijn er vaak vijvertjes of andere waterpartijen te vinden in de mediterrane tuin. Qua planten zijn ‘exotische’ dingen als olijfbomen en lavendel een goed idee. Ook misstaan kleurrijke potten en tegels hier niet, en is aparte verlichting zoals hangende lantaarns een extra sfeermaker.

Dit zijn slechts drie tuinthema’s. Ontdek wat bij jou wensen past en combineer naar hartenlust. Succes!

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Alle opties voor terrasoverkappingen op een rij

Heb jij een hele fijne tuin maar heb je te weinig plek waar je lekker in de schaduw kunt zitten? Terrasoverkappingen worden steeds populairder,...

Is jouw tuin zomerklaar?

Heb jij groene vingers? Of overleven kamerplanten het altijd maar half bij jou in huis? In je tuin gaat het vast al een stuk...

Tips bij het zoeken van de juiste sportkleding

Sporten is anno 2021 niet meer weg te denken binnen de Nederlandse maatschappij. Iedereen wilt er goed uit zien en fit blijven in het...