De nadelige gevolgen van smartdrugs

Waar de een er bekend mee is en er af en toe wel eens gebruik van maakt, is het voor de ander een erg duistere wereld, smartdrugs. Smartdrugs zijn drugs die in de zogeheten smartshops te verkrijgen zijn. De bekendste vormen zijn onder andere truffels (ook wel bekend als paddo’s) en poppers. In dit blog vertellen we je iets meer over deze drugs, maar laten we je ook de nadelige kant zien van het gebruik hiervan. Zo hebben paddo’s geen verslavende werking omdat de middelen niet sterk genoeg zijn, maar kun je juist erg snel verslaafd raken aan poppers. In dit blog vertellen we je er meer over en helpen we je ook graag wanneer je van de verslaving af wilt komen!

Wat zijn smartdrugs?

Smartdrugs zijn drugs die je alleen kunt kopen in de zogeheten smartshops. De bekendste smartdrug is de truffel, die ook wel bekend staan als paddo’s, die legaal verkocht mogen worden. Wanneer je paddo’s gebruikt zul je hier op moeten kauwen, maar kun je er ook thee van zetten om het te laten werken. Je bewustzijn zal veranderen en je ziet en beleeft de wereld op een andere manier. Bij sommige gebruikers kan deze werking erg sterk zijn, wat gevaarlijke situaties als gevolg kan hebben. De werking van paddo’s lijkt een beetje op de werking van LSD.

Een andere vorm van smartdrugs, zijn poppers. Poppers zijn meestal te verkrijgen n kleine glazen flesjes. In het flesje bevinden zich luchtige stoffen die snel te verdampen zijn. In het uitgaansleven zijn poppers erg populair en worden ze gebruikt als seksueel stimulerend middel. Echter brengen deze smartdrugs ook vele nadelige gevolgen met zich mee.

Nadelige gevolgen

Smartdrugs hebben natuurlijk zo zijn voordelen voor wanneer je hier behoefte aan hebt, maar zul je ook moeten waken voor de nadelige gevolgen die het met zich meebrengt. Poppers brengen lichamelijke effecten met zich mee en zul je merken dat de bloeddruk daalt, je kan hartkloppingen krijgen, hoofdpijn krijgen en kun je er ook zelfs misselijk van worden. Een ander nadelig gevolg is dat je niet alleen lichamelijke klachten kunt krijgen, je kunt ook nog eens verslaafd raken aan poppers. Doordat poppers vaak op seksueel gebied gebruikt worden, denken sommige mensen dat het hen alleen nog maar lukt met het gebruik van poppers. Ook wennen poppers erg snel, dus zul je constant hetzelfde effect willen krijgen. Hiervoor zul je erg op moeten passen en zijn er ook vele instanties die je hierbij willen helpen!

Ga aan de slag met online therapie

Wanneer je hulp zoekt bij je verslaving en hier graag mee wilt stoppen, maar niet fysiek in gesprek wilt met verschillende mensen, zou je ervoor kunnen kiezen om te starten met online therapie. Met online therapie zal er op een rustige manier contact met je worden gezocht, om je vervolgens te helpen. De therapeut spreekt op een nuchtere, motiverende manier met je een heeft de therapeut een oordeelvrije aanpak. Met online therapie zijn de vertrouwde personen waar je in therapie mee bent altijd dichtbij en kun je hen gemakkelijk bereiken wanneer je hier behoefte aan hebt. Aan de hand van verschillende tijdzones zal de therapeut een afspraak met je maken, om op deze manier flexibel op jouw wensen in te spelen. Met online therapie zet je de eerste stap naar hulp, op een manier die voor jou werkt! Je zult op een juiste manier worden geholpen, waarna je sterker zult zijn en langzamerhand uit je verslaving zult komen.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Wat zijn de voordelen van bijles?

Bijles geven studenten persoonlijke aandacht die ze niet krijgen in een groot klaslokaal vol leeftijdsgenoten. Het helpt kinderen die niet genoeg uitgedaagd worden en...

Welke fonteinmeubels kun je kiezen?

Als je op zoek bent naar spullen voor de inrichting van je badkamer of toilet, dan zouden fonteinmeubels bovenaan je lijstje moeten staan. Een...

Je huis beveiligen doe je zo

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je je veilig voelt in je eigen huis. Helaas leven we in een wereld waar veel ingebroken wordt...