Alles wat je moet weten over een tweedehands auto leasen

Overweeg je privé een auto te leasen, maar valt de maandprijs tegen? Denk dan niet direct dat lease niets voor jou is. Naast een nieuwe auto kun je namelijk ook een tweedehands auto leasen. Ben je niet direct overtuigd? Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen wij je namelijk alles wat je moet weten over een tweedehands auto leasen.

Hoe werkt een tweedehands auto private leasen?

Een tweedehands auto leasen is in grote lijnen hetzelfde als een nieuwe auto leasen. Je betaalt namelijk iedere maand een vast bedrag om in de auto te mogen rijden. Denk niet dat de bijkomende kosten voor eigen rekening zijn, want dat is niet het geval. De meeste kosten zijn namelijk bij de leaseprijs inbegrepen. Zo vallen zaken als wegenbelasting, verzekering, pechhulp, onderhoud en reparatie ook binnen de prijs. Alleen de kosten voor brandstof zitten niet bij de prijs in.

Voordelen van een occasion leasen

Je weet nu in grote lijnen wat occasion private lease is. Toch kunnen wij ons voorstelen dat je hier niet direct voor kiest. Je wilt immers weten waar je aan begint. Daarom ben je ongetwijfeld benieuwd naar de voordelen van een tweedehands leaseauto. Hieronder zetten wij er 4 op een rijtje. 

1. Goedkoper
Voor een occasion betaal je vaak een lager bedrag per maand dan voor een nieuwe auto. Dit komt doordat het voertuig al één of meerdere eigenaren heeft gehad. Hierdoor is hij minder waard dan een nieuwe auto. Leasemaatschappijen kijken onder meer naar de catalogusprijs om de prijs per maand te bepalen.
2. Kortere looptijd
Waar het bij nieuw auto’s vaak niet interessant is om voor een korte looptijd te kiezen, is dit bij occasions wel het geval. Een tweedehands auto heeft immers een lagere waarde. Bekijk daarom serieus of je de looptijd kunt verkorten. Je zit dan immers minder lang aan het leasecontract vast. 
3. Snelle levering
Een derde voordeel van een tweedehands auto leasen is dat het voertuig vaak snel geleverd kan worden. Vaak staat hij binnen een week al voor je klaar. Lease je een nieuwe auto en moet deze nog besteld worden? Dan moet je hier mogelijk lange tijd op wachten.
4. Aanbod groeit
Tot slot kies je voor tweedehands auto leasen privé omdat de mogelijkheden alsmaar groter worden. Doordat leasen steeds populairder wordt, groeit ook het aanbod occasions. Hierdoor heb je nu al aardig wat om uit te kiezen.

Vergeet niet om te vergelijken

Ben je overtuigd? Dan wil je zelf misschien wel een occasion leasen. Sluit niet direct een contract af bij de eerste beste aanbieder die je tegenkomt, maar maak eerst een vergelijking. De prijs voor een tweedehands leaseauto kan per leasemaatschappij namelijk sterk verschillen. Voor het maken van een vergelijking kun jij je het beste tot een vergelijkingssite richten.
 

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorieën zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

Je eigen bedrijf openen, hoe kan je dat het beste aanpakken?

Als je op het punt staat om een bedrijf te openen en ook een fysieke locatie hebt, is het belangrijk om de opening van...

Investeren is het nieuwe normaal

Veel mensen zijn zich vandaag de dag aan het verdiepen in het investeren van hun geld. Dit doen ze bijvoorbeeld voor een spaardoel in...

Hoe kun je facturen automatisch laten matchen met bestellingen?

Hoe kun je facturen automatisch laten matchen met bestellingen? Elk bedrijf moet een goed systeem van financieel beheer hebben om te slagen. Het is belangrijk...