Aanbevolen dakbedekking

Voor een huis is een goed dak wel een fijn iets om te hebben. Het beschermt de woning tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, tocht of zonlicht. Daarnaast brengt het een bepaalde look naar het huis. Dakbedekking wordt gezien als de buitenste laag van een dak. Het is dan wel zaak om dit op orde te hebben. Om de paar jaar wordt het weer tijd om de dakbedekking te vervangen. Ook voor iedereen die een nieuwbouw huis heeft gekocht, moet gaan nadenken over een type dakbedekking. Waarom wordt er niet voor EPDM gekozen?

EPDM

EPDM is een afkorting voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dat is een moeilijke manier om te zeggen dat het gemaakt is van synthetisch rubber. Het wordt gezien als de dakbedekking van de toekomst, zeker voor platte en licht hellende daken. Dit komt omdat deze typen daken al snel last kunnen hebben van wateroverlast. EPDM dakbedekking maakt het dak waterdicht. Hiernaast zijn er nog veel meer voordelen, waardoor EPDM zo geliefd is.

Zo gaat EPDM dakbedekking minstens 50 jaar mee. Omdat het materiaal relatief onderhoudsvrij is, hoeft er niet meer naar het dak gekeken te worden voor een lange tijd. Daarnaast is het materiaal licht in gewicht, waardoor het erg gebruiksvriendelijk werkt. Het kan vele invloeden van weer en hoge temperaturen aan, van ongeveer -35 graden tot over de 100 graden. EPDM kan dus gebruikt worden in alle klimaten. Dan is het type dakbedekking ook nog recyclebaar, wat het milieuvriendelijk maakt en het heeft de mogelijkheid om als basis te werken voor verschillende dingen. Zo is EPDM dakbedekking geschikt om zonnepanelen op te plaatsen, maar het is ook worteldoorgroei bestending. Groen- en sedumdaken zijn dus geschikt in werking samen met EPDM.

Zelf bekleden

Dan zit er eigenlijk nog een voordeel aan. EPDM dakbekleding is namelijk makkelijk om zelf te plaatsen. Europese EPDM dakbedekking wordt gemaakt zonder talk. Hierdoor wordt het een erg soepel materiaal, waardoor het dak makkelijk zelf te bekleden is met de dakbedekking. Iemand hoeft namelijk niet te werken met primers en tapes. Het materiaal kan simpelweg direct worden verlijmd. Dit scheelt zowel tijd als geld, wat natuurlijk fijn is voor iedereen. Er is daarnaast geen voorbehandelingen nodig. EPDM dakbedekking kan op verschillende ondergronden geplaatst worden. Alle benodigdheden kunnen op interexpress.nl in een totaalpakket gekocht worden. Dit kan met of zonder hemelwaterafvoer. Er zijn verschillende soorten pakketten. Een basis EPDM pakket heeft de dakbedekking op maat, de benodigde lijm en een Nederlandse handleiding. Een XL pakket bevat de bovenstaande onderdelen, plus hemelwaterafvoer en daktrim. Het ligt er dus aan wat de persoon zelf fijner vindt.

Similar Articles

Pakwerk.nl

Hoi! Welkom op Pakwerk.nl. Pakwerk.nl is de blog magazine waarop je van alles en nog wat terug kan vinden. Oorspronkelijk zijn we begonnen met het bloggen over fashion, uiteindelijk hebben we dit uitgebreid naar verschillende categorie├źn zoals wonen, tech en reizen. Kijk gerust nog even verder op ons blog!

Wil je samenwerken met Pakwerk.nl? Neem dan contact op via onderstaande button.

Populaire blogs

De voordelen van hot tubs

Wanneer je wat ruimte over hebt in de tuin, kun je deze natuurlijk op ontzettend veel verschillende manieren vullen. Zo kun je natuurlijk kiezen...

Je woning verbouwen? Zo doe je dat!

Ben je van plan om je eigen huis te gaan verbouwen? Dan is het belangrijk om te kijken welke stappen je moet nemen. Er...

Amsterdam: Een dag vol plezier in de stad van de grachten

Als je op zoek bent naar een gezellig dagje uit in een van Europa's meest bruisende en historische steden, dan is een uitstapje naar...